Slast kojoj ne možete odoljeti

Meso - suho i usoljeno, oduvijek je bilo predmet žudnje gurmana

Od pamtivijeka je suho meso u Hercegovini imalo status hrane koja se pripremalo za zimu, solilo, premazivalo mirodijama i začinskim biljem te sušilo i i dimilo kako bi se na prirodan način konzerviralo.

Suho meso voli hladnu i vjetrovitu zimu kako meso ne bi ostalo sirovo, već fino ujednačeno suho, šareno i umjereno slano. 

U netaknutoj prirodi Hercegovine, već bezbroj generacija razvija tradicionalne recepte i prirodan proces sušenja i dimljenja mesa na bukovom drvetu i sviježem zraku. 

Specifičnost Hercegovačkog suhog mesa je po tome što se predajom očuvao način odabira sirovine i način priprave pri čemu je važan utjecaj lokalnoga podneblja. Prema tradiciji se priprema od domaćeg mesa. Nakon složene pripreme soljenja čistom soli, prešanja i tretiranje tradicionalnim smjesama i određenim mirodijama, meso se više mjeseci suši na buri.

 

 

logo

O nama

Od osnivanja do danas težimo prema proizvodima vrhunskog kvaliteta koje stvaramo kroz tradicionalne recepture, prirode sastojke i vrhunsku tehnologiju. Veliku pažnju posvećujemo unapređenju i osavremenjavanju proizvodnog procesa...

logo

KONTAKT

CIBOS d.o.o.

ul. Blažuj br. 78

Ilidža 71210

Tel: +387 (0) 39 705 511

Kontakt

info@pili.ba

SSL sigurna konekcija

CIBOS d.o.o. - 2021 sva prava pridržana Design and development logo