Slast kojoj ne možete odoljeti

RAVIOLI S PRŠUTOM I MOZZARELOM

SASTOJCI Za 4 osobe

Za tijesto:

5 jaja

50dkg oštrog brašna

1 žlica maslinova ulja
sol

Za nadjev:

200g tanko narezanog pršuta

200g mozzarele

šaka listova bosiljka

1 žlica nasjeckanih sušenih rajčica

2 žlice naribanog parmezana

maslinovo ulje

sol i papar

Pomješajte sve sastojke za tijesto i umjesite čvrsto glatko tijesto. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i podjelite ga u dvije kugle. Poravnajte kuglu lagano dlanom i na pobrašnjenoj podlozi ga razvaljajte na 1 mm debljine. Izrežite tijesti na pravilne kvadratiće veličine 7x7 cm.

U posudu stavite naribani parmezan, natrgani bosiljak, narezanu sušenu rajčicu i namrvljenu mozzarellu. Posolite, popaprite po želji pa sve dobro izmješajte. Komade narezanog pršuta prerežite po pola. Na svaku polovicu pršuta stavite punu žličicu nadjeva pa ga zarolajte u pršut tako da dobijete kuglicu. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite nadjev ili pršut.

Stavite kuglicu nadjeva na svaki kvadratić tijesta. Premažite rubove s kistom namočenim u vodu pa preklopite drugim kvadratićem tijesta. Dlanom istisnite zrak ispod gornjeg tijesta koje onda laganim pritiskom na rubove zalijepite za donji dio tijesta.

Zakuhajte posoljenu vodu pa formirane raviole stavljajte u kipuću vodu na 4-5 minuta dok ne omekšaju. Izvadite ih direktno na tanjure i lagano poprskajte maslinovim uljem, pospite natrganim bosiljkom i pospite svježe naribanim parmezanom.

logo

O nama

Od osnivanja do danas težimo prema proizvodima vrhunskog kvaliteta koje stvaramo kroz tradicionalne recepture, prirode sastojke i vrhunsku tehnologiju. Veliku pažnju posvećujemo unapređenju i osavremenjavanju proizvodnog procesa...

logo

KONTAKT

CIBOS d.o.o.

ul. Blažuj br. 78

Ilidža 71210

Tel: +387 (0) 39 705 511

Kontakt

info@pili.ba

SSL sigurna konekcija

CIBOS d.o.o. - 2021 sva prava pridržana Design and development logo