Meso - suho i usoljeno, oduvijek je bilo predmet žudnje gurmana

Od pamtivijeka je suho meso u Hercegovini imalo status hrane koja se pripremalo za zimu, solilo, premazivalo mirodijama i začinskim biljem te sušilo i i dimilo kako bi se na prirodan način konzerviralo.

Suho meso voli hladnu i vjetrovitu zimu kako meso ne bi ostalo sirovo, već fino ujednačeno suho, šareno i umjereno slano. 

U netaknutoj prirodi Hercegovine, već bezbroj generacija razvija tradicionalne recepte i prirodan proces sušenja i dimljenja mesa na bukovom drvetu i sviježem zraku. 

Specifičnpsto Hercegovačkog suhog mesa je po tome što se predajom očuvao način odabira sirovine i način priprave pri čemu je važan utjecaj lokalnoga podneblja. Prema tradiciji se priprema od domaćeg mesa. Nakon složene pripreme soljenjea čistom soli, prešanja i tretiranje tradicionalnim smjesama i određenim mirodijama, meso se više mjeseci suši na buri.

 

 

desnoprsut.jpg

lisa_foter.png

LISA je jedan od najvećih proizvođača suhomesnatih proizvoda u Bosni i Hercegovini. Od osnivanja do danas težimo prema – proizvodima vrhunskog kvaliteta koje stvaramo kroz tradicionalne recepture, prirode sastojke i vrhunsku tehnologiju. Veliku pažnju posvećujemo unapređenju i osavremenjavanju proizvodnog procesa. Novim tehnologijama u proizvodnji, kao i proširenju asortimana suhomesnatih proizvoda zadovoljavamo potrebe suvremenih potrošača.

  

VIŠE O KOMPANIJI LISA

 

LISA

Herceg Stjepana bb Široki Brijeg

tel: +387 63 334 555

+387 63 590 555

e-mail: lisadoo2016@gmail.com

FACEBOOK

INSTAGRAM

2017 - SVA PRAVA PRIDRŽANA

designer17.png